torsdag 28. april 2011

Bilder fra sykehjemmet!







Ny leilighet!

Nå har vi flyttet inn i en leilighet som er mye nærmere jobben, det tar oss ca bare 1 minutt å gå inn døra til jobb. Leiligheten tilhører sykehjemmet, her kan også andre voulenteers bo. Spesielt hvis de kommer fra Norge ;D. Den består av 1 soverom, 1 bad og stue/ kjøkken. Her skal vi tilbringe de neste 3 ukene før vi snur nesen hjemover mot Norge.


mandag 25. april 2011

Fysioterapi med eldre mennesker.

I forrige uke observerte vi PT ( physical therapi) med eldre mennesker.
Her nede syns vi at terapien er kjempe bra, de har PT med mennesker som har hatt slag, frakturer, mennesker som har vært utsatt for en ulykke eller så bruker de PT også bare generelt for å forebygge mot sykdom og skader.

Hjemme i Norge er vi vant til pt med mennesker som har en tilstand som krever terapi, sånn som slag, fraktur o.l.

Fysioterapi med eldre mennesker er bra med tanke på å forebygge hjemme ulykker, tøye og bøye på ledd, at de bruker kroppen og ikke stivner til også med tanke på fordøyelses-systemet. Vi fulgte med på en pasient i noen dager. Denne pasienten var i 70 årene, brukte gåstativ (brukte dette fordi at en rullator er for rask), pasienten brukte også en god stund på å gå en avstand på 5 m og hadde litt ustødig gange selv om han brukte gåstativ. Denne pasineten hadde ca 1 time terapi hver dag- som da besto av gå trening med gåstativ, trappe trening, sykling, plukke ting opp fra gulvet og å løfte vekter med armene. Etter noen dager med terapi, kunne vi allerede se forbedringer. Pasienten gikk raskere, hadde stødigere gange og kunne faktisk begynne å bruke en rullator fordi gangen var forbedret.

Vi synes det er veldig bra at de har PT med eldre mennesker, fordi det vedlikeholder deres funksjonsnivå, og funksjonsnivået forbedres også i de aller fleste tilfeller.

Times Square

Times Square!

Her venter vi på subway stasjonen:



Her er vi, for en opplevelse:)




fredag 15. april 2011

Forbereder påsken på Norwegian Christian Home and Health Center

På sykehjemmet er de nå i gang med påskepynten. En klasse fra ungdomsskolen pluss en lærer hadde aktivitetstime for pasientene i den ene etasjen. De hadde med seg utstyr og alt som trengtes, og hver elev hjalp en pasient hver. Læreren hadde kontrollen og alle fikk laget ca 3 gjenstander hver. Både unge som eldre var kjempeaktive. Disse elevene kommer fast en gang i uke hele skoleåret gjennom. Et godt tiltak synes vi.

Det var en fin måte og engasjere pasientene på. Det var kjekt for alle sammen, og pasientene var så fornøyde og glade.
Her ser dere noen bilder fra aktivitetstimen.




onsdag 13. april 2011

Ute på middag med Yvonne

Vi var ute å spiste med Yvonne og datteren på Times Square



Sjekk den utsikten fra Marriot hotell 48 etasje:)




Wow for en dessertmeny:-)


Nok en kjekk kveld, med masse god mat:)

søndag 10. april 2011

Oppfølging av slagpasient.

Denne uka følgte vi opp en slagpasient på fysioterapien.
På tirsdagen spilte vi "catch", eller å kaste ball til hverandre som vi sier på godt norsk. Fysioterapauten sa at han gjorde dette for å se på reaksjonsevnen til pasienten, vi kunne også følge med på synet til pasienten pga. lammelse osv. Slagpasienter har jo neglekt for den lamme siden sin en god stund etter slaget, så vi syntes det var kjempe interessant å se på hvordan pasienten reagerte når vi kastet ballen. Da vi kastet ballen til den lamme siden av kroppen så gikk det ganske så seint før pasienten reagerte på å ta ballen. Av og til klarte pasienten å ta ballen og av og til ikke. Men når vi kasta den til den friske siden av kroppen så reagerte pasienten helt normalt.
Størrelsen på ballen vi kastet var ganske så stor, dobbel så stor som en fotball. Vi brukte denne størrelsen på ballen fordi det skulle være enklere i begynnelsen for pasienten å ta den. Etter en stund når de har trent på dette så blir ballen mindre og den minste ballen er på størrelsen med en håndball.

Vi holdt også på med litt ADL-trening ( Aktiviteter i dagliglivet). I terapi rommet har de en liten vegg med dørhåndtak, nøkler, låser, lenkelåser, kroklåser osv. som pasienten skulle trene på å få opp, med den lamme armen sin. Noen av tingene gikk litt seinere enn de andre, men vi synes at pasienten var kjempe flink! Gåtrening/ balangsetrening var også på programet. Pasienten satt på sengekanten å skulle komme seg til andre enden av sengen bare med å hoppe bort over på kanten. Så var det også gå trening. De satt et belte rundt livet til pasineten så de kunne holde i, pasienten hadde en rullator til å støtte seg til mens en av oss fulgte etter med en rullestol i tilfelle pasienten skulle falle eller ble trett og ville sette seg.

På onsdagen var det gåtrening på programmet, og det var også "bøy og tøy" med armene. Pasienten hadde en halvsirkel som var festet fast i ei plate på bordet, på den halvsirkelen var det noen ringer som pasienten skulle føre fra den ene enden av halvsirkelen til den andre, dette var jo for å trene armene, for å bruke skuldrene og for å strekke på seg. Det er viktig at pasienten bruker armene slik at han ikke får "frozen sholder" og at leddene kommer i feilstilling.
Andre ting som også er viktig å tenke på når man holder på med rehabilitering av en slagpasient er at pasienten får gjøre mest mulig selv, uansett og det tar 3 min eller 3 timer! Hvis ikke pasienten får gjøre mest mulig selv så er det mindre sjanse for at pasineten får funksjonen tilbake- og det kan også ta lengre tid før eventuelt funksjonen kommer tilbake.
På fredag observerte vi også pasienten, og vi så store forandringer. Han gikk bedre enn på tirsdag, og pasienten klarte å bevege seg mye bedre enn det han gjorde tidligere.

mandag 4. april 2011

Første helgen i NY

Helgen hadde vi store planer for, VI skulle inn til Manhatten, New York!


MEN først var vi invitert til Yvonne på pizza og overnatting i Greenwich, Connecticut. Det var kjekt og se henne igjen. Vi fikk hjemmelaget pizza som smakte som om den skulle vært norsk:-) Det var en kjekk kveld, vi gikk også på kino i Stamford og så en film som heter "limitless".
Det var en helt fantastisk by.

Lørdag så hadde vi en herlig frokost hos Yvonne, med kjempe god mat som vi vil kjøpe med oss og ha i leiligheten. Etterhvert reiste vi inn til stamford og kjøpte verdens beste is som Yvonne sier. Helt utrolig smak.

Resten av helgen gikk det i handling i Stamford på senteret Macy's, og handling i 5 AV på Manhatten.


Vi var også i central park, som er helt fantastisk!




Så på toppen av Empire state building!:)


Første uken

Uken fortsatte med å hjelpe til på sykehjemmet. På fredagen fikk vi være med å skrive aktivitetsplanen for måneden. Aktivitørene hadde allerede laget den, men vi førte den inn i en stor kalender som skulle henge i stuen i avdelingene. De hadde i allefall 3 aktiviteter i løpet av dagen. Det var veldig interessant å lese hvilke aktiviteter de hadde i de forskjellige avdelingene. Vi har også blitt vist rundt i alle avdelingene, i den ene bygningen bor de brukerne som klarer seg selv og bare trenger litt hjelp, mens det i det andre bygget bor pleietrengende pasienter.
Vi har også truffet på andre som arbeider som voluenteers som kommer her en gang i uken, veldig hyggelige folk. Vi har også sett sykebilen i byen:) se bilde: