mandag 25. april 2011

Fysioterapi med eldre mennesker.

I forrige uke observerte vi PT ( physical therapi) med eldre mennesker.
Her nede syns vi at terapien er kjempe bra, de har PT med mennesker som har hatt slag, frakturer, mennesker som har vært utsatt for en ulykke eller så bruker de PT også bare generelt for å forebygge mot sykdom og skader.

Hjemme i Norge er vi vant til pt med mennesker som har en tilstand som krever terapi, sånn som slag, fraktur o.l.

Fysioterapi med eldre mennesker er bra med tanke på å forebygge hjemme ulykker, tøye og bøye på ledd, at de bruker kroppen og ikke stivner til også med tanke på fordøyelses-systemet. Vi fulgte med på en pasient i noen dager. Denne pasienten var i 70 årene, brukte gåstativ (brukte dette fordi at en rullator er for rask), pasienten brukte også en god stund på å gå en avstand på 5 m og hadde litt ustødig gange selv om han brukte gåstativ. Denne pasineten hadde ca 1 time terapi hver dag- som da besto av gå trening med gåstativ, trappe trening, sykling, plukke ting opp fra gulvet og å løfte vekter med armene. Etter noen dager med terapi, kunne vi allerede se forbedringer. Pasienten gikk raskere, hadde stødigere gange og kunne faktisk begynne å bruke en rullator fordi gangen var forbedret.

Vi synes det er veldig bra at de har PT med eldre mennesker, fordi det vedlikeholder deres funksjonsnivå, og funksjonsnivået forbedres også i de aller fleste tilfeller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar