onsdag 30. mars 2011

Bilder

Noen bilder fra leiligheten og i området vi bor i!








Finally there!

Vi landet på Newark etter ca en 7 timers LANG flyreise over atlanterhavet, vi kom oss igjennom tollen og alt uten noe problem. Da vi skulle ta taxien innover til Brooklyn hadde vi jo ikke peiling på annet enn gata og hus nummeret vi skulle bo i, taxi sjåføren måtte vite hvor det var i selve Brooklyn for gatene her er laaange! En tur som vanligvis skulle ta ca 40 minutter, brukte vi 1 time + på fordi taxi sjåføren ikke klarte å finne frem til 306, 67 street, 4 AV ! Å på toppen av det hele forlangte han 67§ for turen + 23§ i bommavgift og 10 § i tips, og han ble også ganske irritert når han ikke fant fram og mente det var vår feil at han ikke fant fram, selv om vi aldri har vært i NYC før!... så vi var ganske glade da vi endelig var fremme hos Arnstein og Arlene!

Hos Arnstein og Arlene møtte Yvonne oss! Det var en lettelse å se ett kjent fjes, we had a lot of catching up too do ;D!

På tirsdagen var vi nede på sykehjemmet og ble kjent med omgivelsene og fikk snakka med Arnie og så på masse sikkerhets videoer om misbruk av eldre mennekser, taushetsplikten og om blodsmitte... de var kjempe interesanne og inneholdt en del som vi ikke visste fra før og nye måter å gjøre ting på!
Vi ble kjempe imponerte da vi kom opp på den ene avdelingen og fikk se en oppslagstavle med forskjellige aktiviteter som beboerne kunne være med på hver dag! som feks i dag ( onsdag 30. mars) hadde de bowling i TV stua, så hadde de preken og så senere på dagen hadde de film titting på programmet! Vi ble kjempe imponerte over dette programmet fordi beboerne hadde noe som passa for alle! Beboerne storkosa seg og holdt på å le seg i hjel!
Vi utfordrer dere helsefagarbeider elever, lærlinger og ferdig utdanna helsefagarbeidere til å gjøre det samme!

Solbjørg forran en high school buss, vi måtte bare ta bilde!

I dag var vår første jobbdag som "volenteers", dagen besto i å assistere beboerne når de skulle spille bowling trille rullestolen på plass , gi dem bowling kula og også hånd guide beboerne som hadde behov for det, vi snakka med dem, hjalp til i mat situasjoner og trilla dem til de forskjellige aktivitetene de skulle på og også til fysioterapien. En veldig annerledes måte å jobbe på enn det vi er vant til.

torsdag 24. mars 2011

Vi letter om 4 dager!

Etter mange lange timer på skype, i tlf og mailing med den amerikanske ambasadeen og coachen vår Yvonne har vi endelig fått beskjed om at visumet vårt er blitt godkjennt!Endelig kan vi senke skuldrene ett hakk etter å ha gått med dem langt over ørene i 3 uker, tenkte vi.
Så dukket det opp enda ett problem.... Hvordan skulle vi få passet og visumet i tide før avgang? Ambasaden kunne sende dem i posten, som kanksje kunne ta 2-4 dager. Eller så kunne vi kontakte et firma som kunne hente og levere innen 24 timer eller no, eller så kunne vi få noen til å hente dem for oss på ambasaden. Og heldigvis kunne Wenche, som er helt utrolig BTW hente dem for oss i dag og få dem levert ut til gardemoen på mandag før vi drar :)!

Det som gjennstår nå er å pakke sakene våre for 7 uker, nyte livet de siste 4 dagene i Norge og så si hadet til venner og familie så setter vi oss på flyet on our way to the "BIG APPLE"! Can't wait!
Vi gleder oss kjempe masse til å treffe "Arnie" som har annsvaret for de frivillige på sykehjemet vi skal jobbe som frivillige på! og selvfølgelig til å treffe passientene og de som jobber der som pleiere!


XoXo Solbjørg og Edel

mandag 14. mars 2011

EM i Lisboa

I begynnelsen av desember, 2010 deltok vi i EM i Lisboa. Vi kom hjem til Norge med bronsjemedalje!

NM i Helsefag på Lillehammer

I oktober, 2010 deltok vi i NM i Helsefag på Lillehammer.


Vi fikk første plass!


torsdag 10. mars 2011

Vi har fått epost fra Yvonne!

Det nærmer seg avreise den 28. mars, og vi har fått denne eposten fra Yvonne, som er prosjektleder for yrkeskonkurranser for helsefagarbeider, og som skal trene oss mens vi er i New York:

"Her kommer noen oppdateringer fra USA, nærmere bestemt Brooklyn hvor Edel og Solbjørg skal bo og arbeide fra den 28 Mars til den 16 Mai:-)
Norwegian Christian Home and Health Center,1270 67th Street, Brooklyn.

De skal arbeide her fire dager i uka, den femte dagen vil gå med til oppdateringer på blogg og fb siden til helsefagarbeider, i tillegg til å arbeide med målene i opplæringsboken.

Hovedsaklig så er det språktrening som blir vektlagt under oppholdet, slik at de får et ennå bedre utbytte av WorldSkills konkurransene som starter i London 5 Oktober 2011. (se www.worldskills.no for nyheter om arrangementet, eventuelt overnattingsmuligheter og billettbestillinger)
Selv om det heter Norwegian Christian home health center/Nursing home så er det hovedsaklig amerikanske eldre som bor der. Jeg traff likevel flere under besøket  som slo inn på både Flekkefjord og Kvinesdal dialekt, morsomt. Brooklyn er jo en av de plassene hvor nordmenn bosatte seg etter at de reiste fra Norge til Amerika for å få seg arbeid på tidlig 1900 tallet. (www.nchhc.org/nchhc)

Edel og Solbjørg skal bo 20 minutter spasertur unna arbeidsplassen i en toromsleilighet, vegg i vegg med utleier. De får hvert sitt soverom og har eget kjøkken og bad. 10 minutter med subway/buss til Manhattan/New York.

Ledelsen gleder seg til "the prize winners" from Norway kommer:-) De kommer til å bli tatt godt i mot og kan bare glede seg til syv uker med opplevelser og språkopplæring i fleng:-)


Vennlig hilsen Yvonne
Prosjektleder Yrkeskonkurranser/Helsefagarbeider"