onsdag 30. mars 2011

Finally there!

Vi landet på Newark etter ca en 7 timers LANG flyreise over atlanterhavet, vi kom oss igjennom tollen og alt uten noe problem. Da vi skulle ta taxien innover til Brooklyn hadde vi jo ikke peiling på annet enn gata og hus nummeret vi skulle bo i, taxi sjåføren måtte vite hvor det var i selve Brooklyn for gatene her er laaange! En tur som vanligvis skulle ta ca 40 minutter, brukte vi 1 time + på fordi taxi sjåføren ikke klarte å finne frem til 306, 67 street, 4 AV ! Å på toppen av det hele forlangte han 67§ for turen + 23§ i bommavgift og 10 § i tips, og han ble også ganske irritert når han ikke fant fram og mente det var vår feil at han ikke fant fram, selv om vi aldri har vært i NYC før!... så vi var ganske glade da vi endelig var fremme hos Arnstein og Arlene!

Hos Arnstein og Arlene møtte Yvonne oss! Det var en lettelse å se ett kjent fjes, we had a lot of catching up too do ;D!

På tirsdagen var vi nede på sykehjemmet og ble kjent med omgivelsene og fikk snakka med Arnie og så på masse sikkerhets videoer om misbruk av eldre mennekser, taushetsplikten og om blodsmitte... de var kjempe interesanne og inneholdt en del som vi ikke visste fra før og nye måter å gjøre ting på!
Vi ble kjempe imponerte da vi kom opp på den ene avdelingen og fikk se en oppslagstavle med forskjellige aktiviteter som beboerne kunne være med på hver dag! som feks i dag ( onsdag 30. mars) hadde de bowling i TV stua, så hadde de preken og så senere på dagen hadde de film titting på programmet! Vi ble kjempe imponerte over dette programmet fordi beboerne hadde noe som passa for alle! Beboerne storkosa seg og holdt på å le seg i hjel!
Vi utfordrer dere helsefagarbeider elever, lærlinger og ferdig utdanna helsefagarbeidere til å gjøre det samme!

Solbjørg forran en high school buss, vi måtte bare ta bilde!

I dag var vår første jobbdag som "volenteers", dagen besto i å assistere beboerne når de skulle spille bowling trille rullestolen på plass , gi dem bowling kula og også hånd guide beboerne som hadde behov for det, vi snakka med dem, hjalp til i mat situasjoner og trilla dem til de forskjellige aktivitetene de skulle på og også til fysioterapien. En veldig annerledes måte å jobbe på enn det vi er vant til.

1 kommentar:

  1. Flott at dere kom tryggt fram dit dere skulle selv om det var taxi problemer xD
    Virke koslig dinna leligheten dere bor i også, dere husket vel tannkrem denne gangen ;P. Men e det slik at dere bare i begynnelsen ikke har lov til å være med på pleien og sånt?

    Håper dere virkelig får det kjekkt der dere e =D

    Hilsen deres tidligere nabo Heidi ;)

    SvarSlett